Boekenbeer vindt het heel leuk om een stukje te gaan fietsen. Gaan jullie wel eens fietsen? En let je op de auto's die door je straat rijden?

Leestips over vervoer

Deze boeken kun je als e-book gratis lezen in de online bibliotheek.

Naar de online bibliotheek

fijn in de trein 150

Was het fijn in de trein? | Thera Coppens

Een klein konijntje gaat alleen per trein naar de stad. Moeder konijn wuift hem na. Het konijntje zit wat sip in het achterste wagentje, helemaal alleen. Maar bij elk station stapt er een ander diertje in.

slaap maar fijn 150

Slaap maar fijn, bouwterrein | Sherri Duskey Rinker

As de zon ondergaat achter de grote bouwplaats, maken alle hardwerkende machines zich klaar om welterusten te zeggen. Eén voor één gaan Kraanwagen, Cementmixer, Bulldozer en Graafmachine lekker slapen.

fiets 150

Fiets! | Alison Farrell: Kleine Etta

Olifant vindt het altijd fijn om bij haar tante op bezoek te gaan. Tante Ellen woont namelijk op een heel speciale plek: in Fietsstad! Een boek met zoek-en-vindplaten.

Rijmpje

sta stil op de stoep
keurig bij de rand
je geeft papa of mama
heel goed een hand

als papa en mama zeggen:
"kom, nu kunnen we gaan"
begin je weer te lopen
en moet je niet blijven staan

Liedje

Klein rood autootje

Waar breng je ons naar toe
Naar oma en naar opa of
Naar de koetjes boe
En de handjes gaan van
Klap klap klap
En de voetjes gaan van
Stap stap stap
Klein rood autootje
Waar breng je ons naar toe

Tip voor ouders

Ook al zit je thuis, er komen vast nog wel auto’s voorbij. Wijs de voertuigen aan. Kent je kind de woorden al? Welke geluiden maken die verschillende voertuigen? Praten, benoemen en zingen is goed voor de taalontwikkeling van je kind.

Knutsel

BoekenbeerWeek1Knutsel.png

Deze week hebben wij een kleurplaat van een auto uitgezocht.

Print de tekening op stevig papier uit en kleur de tekening maar in. Je kunt de wielen er ook uit knippen en vervangen door wc-rolletjes. De wc-rolletjes worden gehalveerd en kun je zwart kleuren/verven. Vervolgens maak je in het midden een inkeping en dan plaats je de wc-rolletjes op de plek van de wielen.

Uitprinten: auto.pdf